dinsdag 27 januari 2009

Rekening Courant en gebruik

De rekening courant is een ideaal middel voor het opvangen van pieken en dalen in cash flow. Praktisch elke bank die zakelijke klanten bedient biedt een rekening courant krediet aan (ook wel bekend als kaskrediet). Zakelijke klanten maken dankbaar gebruik hiervan, om te voorkomen dat een tijdelijke dip, of een piek in investeringen, het voor hen onmogelijk maakt om de dagelijkse rekeningen van een bedrijf te betalen.

Een rekening courant is in essentie een eenvoudig product. Het is niet hetzelfde als een zakelijke lening of een doorlopend krediet. Toch is het in de basis een bedrijfs financiering. De bank verleent een bedrijf tenslotte de mogelijkheid om op krediet verder te gaan, dit uiteraard tegen een rente vergoeding. Een rekening courant brengt, net als een bedrijfs financiering kosten met zich mee. Een bank rekent vaak vaste kosten voor het aanhouden van de rekening courant verhouding, of er nu gebruik wordt gemaakt van de rekening courant of niet. Daarnaast wordt er debet rente gerekend op het moment dat de balans van de rekening onder 0 komt.

Om meer te weten te komen over bedrijfs financieringen en rekening couranten, kijk rond op Internet om de informatie te zien van verschillende banken en geldverstrekkers. Een adviseur kan je vaak uitstekend verder helpen bij je vragen en wensen voor het opstarten of uitbreiden van je bedrijf. Een rekening courant krediet is zeker onder de huidige omstandigheden een uitstekend idee om continuering van je bedrijf te waarborgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten