donderdag 26 februari 2009

Studentenleningen

De gemiddelde student leent vaker en meer. Dit blijkt uit onderzoek na onderzoek. Veel studenten hebben het gewoon te druk met hun studie om ook nog eens een bijbaan te hebben naast hun studie. Voor een minderheid van de studenten is een aanvullende beurs genoeg, maar het zijn er niet veel.

Als je veel studiematerialen nodig hebt en ook nog eens een dure levensstijl hebt, dan blijft er weinig tot niets over. Studenten kunnen bij de IB groep bijlenen. Dit kan tegen een laag rentepercentage.

Voor de krappere maanden is het ook mogelijk om een roodstand mogelijkheid op je betaalrekening te regelen bij je bank. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten bij een bank is niet eenvoudig, omdat de inkomsten van de gemiddelde student niet bizar hoog zijn. Sommige banken zijn wat makkelijker met het verstrekker van leningen, dat is ook afhankelijk van de kosten en rente van een bepaalde lening.

Denk bij een lening altijd na over de manier waarop je terug gaat betalen. Het hoeft echter geen enorm probleem te zijn. Als je klaar bent met je studie zul je waarschijnlijk snel over het geld kunnen beschikken om in verhoogd tempo af te kunnen betalen. Je begrijpt dat deze vlieger niet opgaat voor absurd hoge bedragen, maar gelukkig zijn deze ook niet echt nodig. Meestal draait het bij een studentenlening om rondkomen aan het eind van de maand, niet om grote transacties.

Een lening nemen als student is dus niet meer raar, maar eerder gebruikelijk, gewoon omdat de omstandigheden zodanig zijn dat je wel bijna moet lenen om rond te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten