zondag 22 maart 2009

De Beste Rekening Courant Rente Krijgen

Een rekening courant krediet of rekening courant verhouding met je bank kost geld. Meestal is er afgesproken dat er een vaste vergoeding jaarlijks wordt betaald voor de rekening courant en dat er rente wordt geheven voor het debetsaldo. De rente voor een rekening courant wordt dus min of meer hetzelfde geheven als de rente voor een doorlopend krediet.

Wat voor rente er wordt betaald over een rekening courant is afhankelijk van de afspraken die je maakt met een bank. Als je genoeg veiligheid en onderpand er tegenover kan zetten wordt het afsluiten van een rekening courant met gunstige rente al een stuk makkelijker. Banken hebben een gloeiende hekel aan risico lopen, dus voor je een rekening courant gaat proberen aan te vragen kun je het beste ervoor zorgen dat je jouw zaakjes op orde hebt.

Om de laagste rente af te dwingen bij je rekening courant moet je dus zorgen dat je in elk geval je jaarcijfers hebt en liefst een onderbouwing van je toekomstige plannen. Een bank kan op die manier zien dat je serieus met je zaak bezig bent en ze kunnen je cijfers analyseren zodat ze weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Gebaseerd op die gegevens verstrekken ze een rekening courant met een bepaalde rente.

Denk er wel aan om altijd aan de voorwaarden te voldoen die je afspreekt bij het afsluiten van een rekening courant verhouding. Dit draait nog niet eens om de rekening courant rente, maar meer om de contractvoorwaarden die je hebt afgesproken met de geldverstrekker. Banken zijn berucht om het plotseling korten of intrekken van een rekening courant krediet. Bijna alle grote ondernemers zijn weleens tegen deze vervelende situatie aangelopen, dus het is van belang om contact te onderhouden met je account manager bij een bank. Een rekening courant krediet is snel afgesloten, maar ook weer snel ingetrokken!

3 opmerkingen: