zaterdag 21 maart 2009

Rekening Courant Krediet - De voors en tegens

Voor bedrijven kan een rekening courant krediet een goede uitkomst bieden. Een rekening courant krediet neem je om pieken en dalen in cash flow op te vangen en niet o voor 1 bepaalde bedoeling te lenen en een groot bedrag te kunnen uitgeven. Het gaat hier dus niet om een gewone lening, maar meer om een soort 'levenslijn'. Als je het echt nodig hebt kun je dan nog altijd terugvallen op je rekening courant krediet en het weer een paar weken of maanden redden. Vooral als er een onverwachte tegenvaller komt (en die komen er altijd :-)) dan is het handig om je rekening courant verhouding te kunnen gebruiken.

Gelukkig is een rekening courant krediet heel wat eenvoudiger te verkrijgen als een zakelijke lening. Tegenwoordig is het krijgen van een zakelijke lening echt een opgave van epische proporties, dus het zal je zeker bevallen dat er minder moeilijk en paranoïde wordt gedaan over je aanvraag voor een rekening courant krediet. Zeker in deze onzekere tijden heeft bijna elk groot en middelgroot bedrijf wel een rekening courant verhouding met een bank of meerdere banken zodat een kleine dip ze niet gelijk de nek omdraait.

De enige manier waarop er rente wordt geheven bij een rekening courant krediet is als er ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van het rekening courant krediet. Als je dus boven de 0 staat op je zakelijke rekening, ben je geen rente verschuldigd. Wat natuurlijk wel zo is, is dat banken soms vaste kosten voor een rekening courant in rekening brengen. Een bank kan het natuurlijk niet over z'n hart verkrijgen om geen geld te verdienen aan een rekening courant krediet, dus je zult altijd wel over de brug moeten komen. Gelukkig vallen de kosten over het algemeen reuze mee.

Als je een perfecte manier wilt om de ups en downs op te vangen die elk bedrijf kent, dan zou een rekening courant krediet de perfecte mogelijkheid zijn. Let op met de voorwaarden, want een bank houdt zich vaak nog het recht voor om de rekening courant op elk moment te stoppen. Je zou echt niet de eerste zijn die een beleefd briefje ontvangt in verband met het direct opeisbaar maken van het rekening courant bedrag omdat je een obscure regel hebt overtreden. Dus om te voorkomen dat je diep in de problemen komt te zitten, houdt je altijd aan de gemaakte afspraken. Mocht je willen afwijken, vraag het eerst even zodat het de bank ook duidelijk is dat de rekening courant verhouding voor jou van waarde is. Op die manier uitgevoerd is de rekening courant krediet verhouding de beste optie voor jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten